Skip to content

Over mij

Muziek is allesbepalend geweest in mijn leven. Opgegroeid in een groot gezin waarin muziek meer hoofd- dan bijzaak was, waren het vooral mijn moeder (klassieke muziek) en mijn oudste broer (jazz) die het “muziekvirus” hebben verspreid.

Zoals bij veel saxofonisten het geval, startte mijn carrière op jonge leeftijd bij de plaatselijke (Aarle-Rixtel) harmonie op klarinet, in combinatie met pianolessen op de muziekschool in Helmond.

Vanaf 1974 studeerde ik 1½ jaar aan het conservatorium van Tilburg hafa-directie. Na een aantal omzwervingen in de zakenwereld besloot ik in 1983 op 29-jarige leeftijd te gaan studeren aan het Rotterdams Conservatorium. Drie jaar later studeerde ik bij Ferdinand Povel af als saxofonist lichte muziek, waarna aan hetzelfde conservatorium een benoeming volgde tot hoofdvakdocent.

In 1986 won ik met de groep PB-5 (o.a. met Eric Vloeimans) het NOS Meervaart Jazz Festival. Drie jaar later volgde een nominatie voor de Pall Mall Swing Award. In dezelfde periode speelde ik altsaxofoon in de John Clayton Big Band. Met dit orkest begeleidde ik wereldsterren als Sarah Vaughan, Monty Alexander en Clark Terry.

SONY DSCVan 1988 tot medio 2013 speelde ik in het wereldberoemde Metropole Orkest tenorsaxofoon, klarinet, basklarinet en fluit.
Met dit orkest deelde ik het podium met de groten der aarde, zoals de Brecker Brothers, Herbie Hancock, Toots Tielemans, Hank Jones, John Scofield, Pat Metheny, Gino Vannelli, Bono, Sting, Mariah Carey, Elvis Costello en vele, vele anderen.

Al ruim 30 jaar ben ik de leider van The Timeless Big Band. Met dit orkest werden tournees gemaakt door geheel Europa en Japan. Ook werden diverse CD’s geproduceerd evenals in diverse landen radio- en tv programma’s.

Als dirigent was ik betrokken bij de producties van Sinatra’s Songbook en Cole Porter’s Songbook in de Nederlandse theaters en een aantal concerten van de Luchtmacht Kapel.

Verder ben ik door de jaren heen als free-lance musicus werkzaam geweest in vele vaste en ad-hoc formaties, waaronder lead-altist bij de Skymasters en Herman Brood Big Band, begeleiding van Marjorie Barnes, Laura Fygi, Madelein Bell, Rita Reys, Matilde Santing, Trijntje Oosterhuis, Ad van Meurs, eigen quartet met Rob van Bavel etcetera etcetera.

Sinds 2009 ben ik voorzitter van Wim Beeren Jazz Society, een zeer succesvolle jazzclub in Aarle-Rixtel.

Lees hier interview MooiLaarbeek krant